Hoe voeg ik een medewerker toe?

U kunt verschillende typen medewerkers toevoegen. Humanwave ondersteunt behalve contracten met werknemers ook contracten met externen zoals gedetacheerden, uitzendkrachten, vrijwilligers, ZZP’ers en stagiaires.

U kunt op de volgende manier een medewerker toevoegen aan uw organisatie:

Stap 1

Ga naar de hoofdpagina van uw organisatie:

Stap 2
U ziet een lijst van medewerkers die eerder zijn toegevoegd. Om een medewerker toe te voegen klikt u rechts boven op :

Stap 3

U kunt nu in drie stappen de medewerker vastleggen in het systeem. In de eerste stap vult u een aantal basisgegeven in betreffende de medewerker en zijn contract:

Stap 4

In de tweede stap voert u de reguliere werktijden van de medewerker in:

Stap 5

In de derde stap selecteert u het contracttype:

Stap 6

Wanneer u op 'Bewaar ingevoerde gegevens en sluiten' klikt, zal alle informatie die tot dusver is ingevoerd bewaard worden. U kunt er voor kiezen om meer details van uw medewerkers toe te voegen in de schermen die volgen. Dit is noodzakelijk wanneer u gebruik maakt van het salarispakket van humanwave. Deze informatie is bijvoorbeeld nodig voor het genereren van loonstroken. Wanneer u meer details wilt invoeren, klikt u rechts onderin op 'Volgende'. Het volgende scherm verschijnt:

Stap 7

Wanneer u deze gegevens heeft ingevoerd, klikt u op 'Volgende'. U komt in het scherm terecht waar u andere contractinstellingen en arbeidsvoorwaarden kunt invoeren:

Stap 8

Wanneer u op 'Volgende' klikt, komt u in het scherm terecht waar u het salaris, verlof en ATV kunt instellen voor de medewerker die u aanmaakt:

Stap 9

In het scherm dat volgt wanneer u op 'Volgende' klikt, kunt u een eventuele netto inhouding invoeren.

Stap 10

Wanneer u op 'Volgende' klikt komt u in het laatste scherm terecht. Hier kun u de contactgegevens en eventuele dienst taken van de medewerker invoeren. Wanneer alles klopt, klikt u op 'Bewaar' en de medewerker is aangemaakt.

Let op: Wanneer u de overige stappen niet doorloopt en u humanwave voor de salarisverwerking gebruikt, moet u later alsnog enkele gegevens aanvullen, zoals geboortedatum, adresgegevens en salarisgegevens.