Hoe maak ik een betaling aan?

Wanneer u gebruikt maakt van de salarismodule in humanwave, is het mogelijk om betaalbestanden aan te maken die u kunt inlezen in de bank. Hoe u deze betaalbestanden aan kunt maken, wordt in deze helpfile beschreven.

Stap 1

Ga naar de hoofdpagina van uw organisatie.

Stap 2

Klik links in het menu op 'Salaris':

Stap 3

Kies in de rij tabbladen voor 'Betalingen':

Stap 4

Wanneer er eerder betalingen zijn gedaan ziet u deze in een overzicht staan. Om een nieuwe betaling aan te maken klikt u op:

Stap 5

Selecteer het bedrijf waar een betaling voor gedaan moet worden,

• Bij bankrekening wordt standaard het rekeningnummer getoond wat u bij de instellingen van de organisatie of het bedrijf heeft ingevoerd (wanneer u geen bankrekening kiest zal de betaling niet worden aangemaakt).
  • Vervolgens kiest u de periode waarover de betaling betrekking heeft en voert u een datum in waarop het bedrag uitbetaald dient te worden. Met de betaaldatum wordt de datum bedoelt dat het geld overgemaakt wordt naar de rekeningen.

Stap 6

Wanneer u op 'Volgende' klikt, zal het bestand aangemaakt worden. Vervolgens wordt in een scherm getoond welke transacties allemaal in het betaalbestand opgenomen zijn. Hierin kunt u zien welke mensen er betaald gaan worden. Ook is er te zien of er al mensen betaald zijn. Wanneer flex werkers een maand later uitbetaald krijgen dan de vaste werknemers, dan is in dit scherm te zien welke medewerkers nog betaald moeten worden en wie u al betaald zijn. Door middel van het aan en uit vinken van medewerkers, kunt u bepalen welke medewerkers in het betaalbestand worden meegenomen.

Stap 7

Nadat u op 'Bewaar' heeft geklikt komt uw aangemaakte betaling bovenaan de lijst

• U kunt de aangemaakte betaling ter controle nog inzien voordat u deze download.
  • Wanneer de transacties kloppen klikt u op 'Download bestand'.
  • Wij raden u aan om het bestand te hernoemen zodat u het eenvoudiger kunt terugvinden.
  • Het bestand selecteert u vervolgens bij het importeren van betalingen naar uw online bankomgeving.