Hoe wijzig of verwijder ik een mutatie?

Het wijzigen en verwijderen van mutaties is op twee plekken mogelijk. U kunt dit doen in het salarismenu van de organisatie of in de arbeidsrelatie van de medewerker. Beide methodes worden in deze helpfile uitgelegd.

Mutaties wijzigen of verwijderen vanuit het salarismenu van de organisatie

Het kan voorkomen dat u per ongeluk de verkeerde mutatie invoert. Wanneer u deze mutatie wilt wijzigen of verwijderen, kunt u de volgende stappen volgen.

Stap 1

Ga naar de hoofdpagina van uw organisatie.

Stap 2

Klik links in het menu op 'Salaris'.

Stap 3

Kies in de rij tabbladen voor 'Mutaties'.

• Selecteer eventueel de medewerker of specifieke mutatie.
  • Kies de maand waarin de mutatie is aangemaakt.
  • Klik op de naam van de mutatie om deze te openen.
  • U kunt nu wijzigingen aanbrengen of de mutatie in zijn geheel verwijderen:

Wanneer de mutatie wordt verwijderd, en het gaat om een periode die nog niet betaald is, zal de mutatie ook automatisch van de loonstrook verwijderd worden.

Mutaties wijzigen of verwijderen op de loonstrook van de medewerker

Hoe u de componenten aanpast die op de loonstrook komen te staan, wordt hier uitgelegd.

Stap 1

Ga naar de hoofdpagina van uw organisatie.

Stap 2

Klik op de naam van de medewerker waarbij u een mutatie wilt wijzigen.

Stap 3

In het profiel van de medewerker klikt u links in de menubalk op 'Arbeidsrelatie'.

Stap 4

Kies in de rij tabbladen voor 'Berekeningen'.

• U krijgt de loonstrook van de huidige maand te zien. Mutaties kunnen alleen gewijzigd worden voor de huidige maand of toekomstige maanden. Het is niet mogelijk mutaties aan te passen van maanden waarin de loonaangifte al is aangemaakt.

Stap 5

Klik op het potloodje rechts van de mutatie die u wilt wijzigen. Klik op het prullenbakje om de mutatie te verwijderen.

Mutaties wijzigen of verwijderen op de afsprakentab van de medewerker

Indien u op het potlood achter de afspraak klikt, krijgt u drie opties:

1. De afspraak aanpassen vanaf een bepaalde datum, dit doet u als bijvoorbeeld de reiskosten vanaf een bepaalde datum wijzigen. Het vorige reiskostenbedrag zal dan een eindatum krijgen.

Voorbeeld: Een medewerker krijgt een aanpassing in de reiskostenvergoeding per 1-6-2017 naar 100,00 euro, de oude vergoeding is 124,00 euro. U kiest voor dan voor aanpassen vanaf een bepaalde datum. In het volgende scherm vult u als datum 1-6-2017 in en als bedrag 100,00 euro. De vergoeding van 124,00 euro krijgt een einddatum van 31-5-2017.

2. Huidige aanpassen, Dit doet u indien u een foutief bedrag heeft ingevoerd
     Voorbeeld: U heeft een inhouding van kantine kosten van 30,00 euro ingevoerd maar dit had 25,00 euro moeten zijn. De ingevoerde gegevens worden na bewaren overschreven.

3. Maak een historische aan, dit doet u als u het dosier wilt verrijken met toeslagen.

Voorbeeld: De medewerker had van 1-1-2016 tot 31-12-2016 een autovergoeding van 200,00 euro.