Hoe betaal ik een declaratie uit (met salaris module)?

Nadat declaraties zijn goedgekeurd door de desbetreffende medewerker kunnen deze uitbetaald worden. De goedgekeurde declaraties worden dan getoond in het salarismenu van de organisatie onder 'nog te doen'.

Stap 1

Ga naar de hoofdpagina van uw organisatie.

Stap 2

Klik links in het menu op 'Salaris'.

Stap 3

Kies in de rij tabbladen voor 'Nog te doen' waar goedgekeurde declaraties worden getoond.

Stap 4

Voordat u de declaratie uitbetaald kunt u deze nog controleren en eventueel afkeuren als gegevens onjuist zijn.

Stap 5

Vink de declaraties die u wilt uitbetalen aan en klik op 'Geselecteerde items afhandelen'.

Stap 6

Selecteer bij betalingsmethode of u de declaratie buiten het salaris om wilt betalen of tegelijk met het salaris wilt uitbetalen. Bij 'Van' wordt standaard het rekeningnummer getoond wat u bij de instellingen van de organisatie of het bedrijf heeft ingevoerd. Vervolgens voert u de datum in waarop de declaratie uitbetaald moet worden.

Stap 7

Nadat u op 'Bewaar' heeft geklikt worden de zojuist afgehandelde declaraties niet meer in het overzicht 'Nog te doen' getoond. Ga naar het tabblad 'Betalingen'.

• Kies achter de betaling voor 'Download bestand'.
  • Wij raden u aan om het bestand te hernoemen zodat u deze eenvoudiger kunt terugvinden.
  • Het bestand selecteert u vervolgens bij het importeren van betalingen naar uw online bankomgeving waar u de uitbetaling kunt afronden.

Let op! Personen die niet via humanwave verloond worden komen niet in het betaalbestand terecht. Wanneer een gedetacheerde bijvoorbeeld zijn declaraties invoert in humanwave, kunnen deze niet uitbetaald worden via de weg die hierboven beschreven staat. Voor deze personen moet er een aparte betaling gemaakt worden die buiten humanwave afgehandeld moet worden.