Hoe sluit ik het verlof- en/of ATV-jaar af?

Het verlofjaar 2016 wordt door humanwave automatisch geopend op 2 januari 2017. Het niet opgenomen verlof en/of ATV uit 2016 van de medewerkers wordt in zijn geheel meegenomen naar 2017.
Indien u dit niet wilt, kunt u zelf het verlofjaar afsluiten. U doet dit als volgt:

Stap 1
Ga naar de hoofdpagina van uw organisatie. Dit doet u door op de organisatienaam te klikken.

Stap 2

Klik links in het menu op 'Verlof en verzuim'.

Stap 3

Kies in de rij tabbladen voor 'Verlof mutaties'.

Stap 4

Klik op de knop 'Verlofjaar afsluiten'.

• U kiest het verlof type dat u wilt overzetten (ATV of Verlof). Daarnaast kunt u kiezen voor welke bedrijven u het verlof over wilt zetten en op welke manier dit gedaan dient te worden:
            - 'Toevoegen aan het saldo van 2016'. Al het resterende verlof uit 2016 wordt overgezet naar 2017.
            - 'Resterend verlof vervalt zonder uitbetaling'. Het beginsaldo voor 2017 wordt op 0 gezet.
            - 'Voeg toe aan het saldo van 2016 met een maximum van X dagen (*FTE)'.
               De resterende dagen kunt u laten vervallen of uitbetalen via het salaris.

• Afhankelijk van de optie die u gekozen heeft krijgt u een overzicht te zien met het huidige saldo, het aantal verlofdagen dat wordt meegenomen naar het volgende jaar (of dat komt te vervallen) en het nieuwe verlofsaldo voor 2017.
  • Wanneer u deze gegevens heeft gecontroleerd klikt u op 'Bewaar' om 2016 af te sluiten en 2017 te openen.