Hoe voeg ik een nul uren contract (oproepkracht) in?

U kunt een medewerker met een nul uren contract (ook wel een oproepkracht) invoeren door de fte op 0 te zetten. Hoe u dit doet, staat hier uitgelegd.

Stap 1

Ga naar de hoofdpagina van uw organisatie.

Stap 2

Klik op de naam van de medewerker waarbij u aanpassingen in het fte wilt doen.

Stap 3

In het profiel van de medewerker klinkt u links in de menubalk op 'Arbeidsrelatie'.

Stap 4

Klik op het potloodje achter de salarisafspraak.

Stap 5

Afhankelijk van wanneer u de wijziging in wilt voeren, selecteert u:

Aanpassen vanaf een bepaalde datum: wanneer de wijziging in de toekomst in gaat

Huidige aanpassen: wanneer de wijziging direct in moet gaan (Let op: oude gegevens gaan hierdoor verloren)

Maak een historische aan: Wanneer het een regeling uit het verleden betreft, en u de historie wilt toevoegen

Vervolgens klikt u op 'Volgende'.

Stap 6

Zet in het volgende scherm de volgende gegevens op 0:

- Uren per week.

- Dagen per week.

- FTE

Stap 7

Wanneer u de afspraak bewaart, staat het nul uren contract erin.