Hoe voeg ik verlofrecht toe aan een medewerker?

Om deze instellingen per medewerker aan te passen gaat u naar:

Stap 1

De hoofdpagina van uw organisatie. Dit doet u door op uw organisatienaam te klikken.

Stap 2

Vervolgens klikt u op 'Verlof en Verzuim' in het linker menu.

Stap 3

Klik in Verlof en Verzuim op 'Verlofsaldo'.

Stap 4

Om de opbouw voor de medewerker te veranderen klikt u op het potloodje dat helemaal rechts van de medewerker staat (zie hieronder).

Stap 5

Vervolgens krijgt u dit scherm te zien (zie hieronder) waar u verschillende afspraken m.b.t. verlof per medewerker kunt aanpassen.

• Opbouw: Als u kiest voor 'Opbouw volgens organisatie', gaat de verlof opbouw af op wat u in de algemene instellingen onder 'Verlof en Verzuim' hebt aangegeven als voltijd recht. Bij 'Individuele afspraken' kunt u zelf het totaal voltijd recht invullen voor de medewerker.
  • Methode: Hierin geeft u aan of de werknemer verlof krijgt a.d.h.v. zijn/haar contract of a.d.h.v. het aantal gewerkte uren.
  • Voltijd rechten: Dit is het voltijd verlofrecht per jaar. (Het recht wat de medewerker krijgt als hij/zij een FTE van 1 zou hebben en het hele jaar werkt).
  • Beginsaldo: Het saldo van vorig jaar.
  • Andere correcties: Overige aanpassingen in het saldo.