Inrichten netto vergoeding voor de WKR

Wanneer u de component 'Netto vergoeding' wilt aanpassen of toevoegen, gaat u naar de algemene instellingen en klikt u onder het tabblad salaris op het plusje. Er verschijnt een scherm, waar de volgende velden van belang zijn:

• Debet onbelast: De grootboekrekening die gebruikt wordt om het onbelaste gedeelte op te boeken
  • Debet belast: De grootboekrekening die gebruikt wordt om het belaste gedeelte op te boeken
  • Wanneer belast?
    Hier heeft u 3 opties:
    • Altijd (de component wordt altijd als belast gezien)
    • Nooit (de component wordt altijd als als onbelast gezien)
    • Afhankelijk van de situatie. In het salaris proces kiest u pas of voor deze medewerker de vergoeding belast is.

Daarnaast kan het zijn dat voor een medewerker een gedeelte van de vergoeding belast is en een gedeelte onbelast.

U heeft bijvoorbeeld bewijs opgebouwd voor een netto vergoeding die 50% van de vergoeding dekt, de overige 50% kunt u niet onderbouwen.

In de medewerkerkaart kunt u dit aanpassen bij de netto vergoeding:

De voorwaarde is wel dat in de component zelf "Wanneer belast?" op Altijd staat.