Hoe voeg ik een feestdag toe?

De nationale feestdagen zijn al toegevoegd. Wilt u een andere feestdag instellen, bijvoorbeeld 5 mei, omdat u dit zo in uw cao geregeld heeft? Of heeft u andere dagen waar u de medewerkers vrij wilt geven maar dit niet wilt inhouden op het loon of het verlofsaldo van de medewerker? Dan kunt u deze dag(en) toevoegen als feestdag(en).

Stap 1

Ga naar de hoofdpagina van uw organisatie. Dit doet u door op de organisatienaam te klikken.

Stap 2

Klik op het tandwieltje rechts van de organisatienaam om naar de instellingen van de organisatie te gaan.

Stap 3

Selecteer het tabblad 'Feestdagen'.

Stap 4

Voor het toevoegen van een feestdag klikt u op . Deze staat rechts naast de tabbladen.

Stap 5

In het venster dat verschijnt geeft u aan om welke feestdag of -dagen het gaat.

Wanneer u de feestdag heeft opgeslagen ziet u deze in het grijs terug komen in de planning van de medewerkers. De medewerkers worden deze dag gewoon doorbetaald.

Mocht het zo zijn dat een aantal van uw medewerkers toch werken op deze dag kunt u dit het beste als overwerk rapporteren in de persoonlijke planning van de medewerker. Zo worden deze uren extra uitbetaald of aan het verlofsaldo toegevoegd (dit hangt af van de instellingen op organisatie niveau).