Hoe betaal ik verlof uit van een medewerker die uit dienst gaat?

Wanneer een medewerker uit dienst gaat, bijvoorbeeld omdat zijn contract afloopt, kan het zijn dat er nog verlof open staat. Wanneer dit resterende verlof niet wordt opgemaakt voor het einde van het contract moet dit verlof worden uitbetaald. Het uitbetalen van het resterende verlof kan door het verlof te verkopen:

Stap 1

Ga naar de profielkaart van de medewerker. Dit kan door eerst naar het hoofdmenu van de organisatie te gaan. Dit doet u door op de naam van de organisatie te klikken.

Stap 2

Vervolgens klik je op de naam van de betreffende werknemer.

Stap 3

Klik links in het menu op 'Planning'.

Stap 4

Ga naar het tabblad 'Jaar'.

Stap 5

Wanneer u het verlof wilt verkopen klikt u op hetrechts bovenin en selecteert u 'Verlof verkopen'.

Stap 6

In het venster dat verschijnt geeft u bij 'Dagen' het totaal aantal dagen aan dat geregistreerd staat naast 'Beschikbaar verlof', onder het tabblad 'Jaar'.

Venster:

'Beschikbaar verlof' onder het tabblad 'Jaar':

Het 'Beschikbaar verlof' komt nu op 0 te staan, en het 'Verkochte verlof' is terug te vinden in de organisatiepagina onder het tabblad 'Salaris' bij 'Nog te doen'. Zodra het 'Verkochte verlof' is afgehandeld zal dit bedrag als los component worden toegevoegd op de loonstrook van de medewerker.

Wanneer de medewerker al uit dienst is zal hier een aparte betaling en loonstrook voor worden aangemaakt.