Hoe vul ik de planning in bij een nul uren contract? (Flexibele planning)

Wanneer u een medewerker heeft toegevoegd met een nul uren contract dan heeft deze medewerker geen vaste planning. Om de planning van een medewerker met een nul uren contract toe te voegen maken we gebruik van het flex rooster. Deze kunt u op meerdere manieren invoeren.

- Via de planning van de medewerker

- Via de activiteiten van de medewerker

Beide manieren zullen hieronder uitgelegd worden.

Flex plan via planning

Stap 1

Ga naar de profielkaart van de medewerker.

Stap 2

Klik links in het menu op 'Planning'.

Stap 3

Selecteer in de planning het tabblad Dag, Week of Maand.

U kunt nu het flex rooster en de flexibele uren op twee manieren toevoegen:

- Via het in de planning.

- Door in het veld te klikken.

Stap 4

Wanneer u op het  klikt selecteert u ' flexibele uren' om deze toe te voegen.

Andere manier is om in het schema op de dag zelf te klikken en dan 'flex rooster' te selecteren. U klikt dan in het veld en kiest vervolgens voor 'Flex rooster'.

Wanneer u de flexibele uren heeft ingevoerd zijn deze zichtbaar in het schema. Een totaal overzicht van alle ingevoerde flex plannen is zichtbaar onder het tabblad Planning -> Lijst.

Flex plan via activiteiten

Stap 1

Ga naar het profiel van de medewerker waar u een flex plan voor wilt invoeren.

Stap 2

Ga naar de activiteiten van de medewerker.

Stap 3

Klik op het flex plan icoon om een flex plan toe te voegen.

U kunt er ook voor kiezen om de medewerker zijn eigen uren in te laten voeren. De medewerker kan op dezelfde manier de flex planning toevoegen. Deze moet dan alleen wel eerst goedgekeurd worden door de manager of supervisor. De aanvragen ziet u terug onder 'Arbeidsrelatie' tabblad 'Planning'.