Hoe maak ik gebruik van de tijdregistratie?

Als uw organisatie gebruik maakt van tijdsregistratie kunt u zich aan- en afmelden in humanwave. Wanneer u dit doet zal dit geregistreerd worden onder de tijdregistratie. Uw manager of werkgever krijgt op die manier inzage over de gewerkte uren en kan deze dan op de juiste manier afhandelen. Om deze instellingen aan te passen moet u een administratief medewerker zijn binnen de organisatie.

Het aanzetten van de tijdsregistratie gaat als volgt:

Stap 1

Ga naar de hoofdpagina van de organisatie door op de organisatienaam te klikken:

Stap 2

Klik op het tandwieltje rechts naast de organisatienaam om naar de instellingen van de organisatie te gaan.

Stap 3

Kijk bij 'Algemene instellingen' onderaan het scherm. Hier heeft u de mogelijkheid de tijdsregistratie aan of uit te vinken. Klik vervolgend op 'Bewaar' om de wijzigingen op te slaan:

Tot zo ver het aan en uitzetten van de tijdregistratie.

Wanneer de tijdregistratie aan staat, kunt u zich hierin aan- en afmelden.

Het aan- en afmelden voor de tijdregistratie doet u als volgt:

Stap 1
Ga naar uw dashboard overzicht in humanwave door op 'Home' te klikken. Afhankelijk van uw rol binnen de organisatie, kan er naast 'Home' ook 'Werknemer' staan. Klik in dat geval op 'Werknemer'. Wanneer 'Werknemer' er niet tussen staat, klikt u op 'Home' en komt u op precies hetzelfde scherm uit, uw dashboard.

of

Stap 2

Klik boven 'Aanvragen en activiteiten' op de afbeelding van de meest linker icoon (het groene huisje) om u aan te melden. Hiermee geeft u aan dat u met uw werkzaamheden begint.

Stap 3

Voeg een notitie toe (optioneel) en klik nogmaals op aanmelden.

Het icoon veranderd nu in een rood icoon. Deze gebruikt u wanneer u zich wilt afmelden en dus stopt met werken.

Deze uren worden geregistreerd onder 'Tijdregistratie' in het linker menu van de werknemer:

Stap 4

Hier kunt u de tijdregistraties inzien en eventueel bewerken. Dit doet u door op het te klikken rechts van het scherm: