Hoe kan ik extra verlof toekennen aan medewerkers op basis van leeftijd ?

Het verlof van medewerkers wordt in humanwave berekend volgens de opbouw die is ingesteld in de organisatie of volgens individuele afspraken.

Wanneer u bij een medewerker kiest voor verlofopbouw volgens de organisatie, worden de gegevens gebruikt die u heeft ingesteld in de organisatie instellingen bij 'Verlof en verzuim'.

Naast het instellen van het aantal uren/dagen verlof, kunt u hier ook de extra verlofopbouw instellen op basis van leeftijd. Dit gaat als volgt:

Stap 1

Ga naar de hoofdpagina van uw organisatie. Dit doet u door op de organisatienaam te klikken.

Stap 2

Klik op het tandwieltje naast de organisatienaam om naar de instellingen van de organisatie te gaan.

Stap 3

Ga naar het tabblad 'Verlof en verzuim'.

Stap 4

Voor het aanpassen van de verlofopbouw volgens de organisatie klikt u op  naast Verlof.

Stap 5

In het venster dat verschijnt kunt u wijzigingen aanbrengen.

• Onderaan ziet u staan 'Extra verlof gebaseerd op de leeftijd van de medewerker'
  • Selecteer wat van toepassing is en wanneer u wilt dat humanwave het extra verlof gaat berekenen:
  •  - Ja, op basis van start van het jaar.
  •  - Ja, in de maand van de verjaardag.
  •  - Ja, op het basis van het einde van het jaar.
  • - Ja, controleer per half jaar

Stap 6

U kunt daarna de leeftijd (vanaf/tot) instellen en hoeveel uren/dagen extra verlof de medewerker krijgt op basis van deze leeftijd. Door op het  te klikken kunt u meerdere leeftijden vanaf/tot instellen.

• Let op: In het voorbeeld hieronder is het extra verlof op basis van de leeftijd van de medewerker ingevoerd. U ziet dat medewerkers met een leeftijd van 50 tot (bijna) 55 jaar 5 extra verlofdagen krijgen. Er staat 54.999, omdat wanneer je hier 55 jaar invoert, het verloop niet meer klopt. 55 tot 60 jaar zou dan niet meer kloppen, omdat 55 jaar al hoort bij 5 extra verlofdagen.

Stap 7

Klik op 'Bewaar' om de wijzigingen op te slaan.