Hoe kan ik extra verlof toekennen aan medewerkers op basis van dienstjaren ?

Het verlof van medewerkers wordt in humanwave berekend volgens de opbouw die is ingesteld in de organisatie of volgens individuele afspraken.

Wanneer u bij een medewerker kiest voor verlofopbouw 'Volgens de organisatie', worden de gegevens gebruikt die u heeft ingesteld in de organisatie instellingen bij 'Verlof en verzuim'.

Naast het instellen van het aantal uren/dagen verlof, kunt u hier ook de extra verlofopbouw instellen op basis van het aantal dienstjaren.

Stap 1

Ga naar de hoofdpagina van uw organisatie. Dit doet u door te klikken op de organisatienaam.

Stap 2

Klik op het tandwieltje naast de organisatienaam om naar de instellingen van de organisatie te gaan.

Stap 3

Ga naar het tabblad 'Verlof en verzuim'.

Stap 4

Voor het aanpassen van het verlofopbouw 'Volgens de organisatie' klikt u op    rechts naast 'Verlof'.

Stap 5

In het venster dat verschijnt kunt u wijzigingen aanbrengen.

Onderaan ziet u staan 'Extra verlof gebaseerd op de senioriteit van de medewerker'.

Selecteer wat van toepassing is en wanneer u wilt dat humanwave het extra verlof gaat berekenen.

• Ja, op basis van start van het jaar.
  • Ja, in de maand van de senioriteit.
  • Ja op het basis van het einde van het jaar.

Stap 6

U kunt daarna het aantal senioriteitsjaren (aantal jaren minimaal in dienst tot maximaal in dienst) instellen en hoeveel uren extra verlof de medewerker krijgt op basis van deze jaren. Dit kunt u voor meerdere leeftijdscategorieën doen door op het plusje te klikken.

• Let op: Kijk in het volgende voorbeeld naar de manier waarop de leeftijden zijn ingevoerd. In het voorbeeld krijgt iemand die van 10 jaar tot (bijna) 15 jaar in dienst is 5 extra verlofdagen. Voer hier geen 15, maar 14,99 in, omdat het verloop anders niet meer klopt van 15 naar 20 dienstjaren. Zie de afbeelding hoe u dit het beste aan kunt geven.

Stap 7

Wanneer u klaar bent klikt u op 'Bewaar'. Alle veranderingen worden zo opgeslagen.