Hoe kan ik overwerk afhandelen?

Overwerk wordt standaard afgehandeld door de uren toe te voegen aan het verlof. Deze manier van afhandelen noemen we 'Tijd voor Tijd'. U kunt er ook voor kiezen om de overuren uit te laten betalen. Daarnaast kunt u de medewerker ook zelf de keuze geven tussen tijd voor tijd, uitbetalen of de optie dat de manager dit kan bewerken.

Om de overuren anders in te stellen dan de standaard ingevoerde tijd voor tijd, gaat u naar de overwerk instellingen. Hier kunt u tevens de standaard instelling aanpassen die aangeeft wie de aanvragen goed moet keuren. Deze staat standaard op 'HR manager'.

Stap 1

Ga naar de hoofdpagina van uw organisatie.

Stap 2

Klik op het tandwieltje naast de organisatienaam om naar de instellingen van de organisatie te gaan:

Stap 3

Ga naar het tabblad 'Verlof en verzuim'.

Stap 4

Klik bij 'Overwerk' op het  om de instellingen te wijzigen:

• U kunt nu selecteren wie het overwerk goed moet keuren.
  • U kunt nu kiezen tussen tijd voor tijd of uitbetalen
  • U kunt hier ook het percentage invoeren die u wilt uitbetalen of wilt toevoegen aan het verlof

Let op: Wanneer u kiest voor beide kan de medewerker bij het aanmaken van het overwerk zelf kiezen tussen uitbetalen of tijd voor tijd. Degene die dit goed moet keuren kan dit ook aanpassen.