Hoe voeg ik de 30% regeling toe?

Wanneer u buitenlandse medewerkers in dienst heeft maken deze mogelijk extra kosten. U kunt dan de medewerker een vrije (onbelaste) vergoeding geven voor de kosten die de medewerker maakt. Deze regeling staat bekend als de 30% regeling en kunt u samen met uw medewerker aanvragen bij de Belastingdienst.

U voegt de 30% regeling op de volgende manier toe in humanwave:

Stap 1

Als eerste moet u een component toevoegen in de instellingen. Ga hiervoor naar de hoofdpagina van uw organisatie.

Stap 2

Klik op het tandwieltje rechts naast de organisatienaam om naar de instellingen van de organisatie te gaan.

Stap 3

Ga naar het tabblad 'Salaris'.

Stap 4

Om de 30% regeling toe te voegen klik op het

Stap 5

Vervolgens selecteert u bij salarisberekening 'Inhouding 30 procent vergoeding'. U kunt dit eventueel nog een andere omschrijving geven. Klik op 'Bewaar' om het component te bewaren.

Stap 6

Het component is nu toegevoegd en u kunt deze nu aan het contract van de medewerker koppelen. Ga naar het profiel van de medewerker.

Stap 7

Klik in de linker menubalk op 'Arbeidsrelatie'.

Stap 8

Onder het tabblad 'Afspraken' klikt u op  om een nieuwe afspraak toe te voegen.

Stap 9

Selecteer 'Inhouding 30 procent vergoeding' (Wanneer u voor een andere omschrijving heeft gekozen staat deze op die manier hier gekoppeld).

• Om de 30% vergoeding alle periodes door te voeren selecteert u 'Periodiek' en voert u bij 'Percentage' 30 in. Klik op 'Bewaar' om de wijzigingen op te slaan. De 30% regeling is nu gekoppeld aan het contract van de medewerker.