Hoe kan ik verlof kopen/verkopen?

Het verkopen en kopen van verlof is een aanvraag en moet eerst goedgekeurd worden door uw manager of leidinggevende. Niet alle bedrijven maken gebruik van het kopen en verkopen van verlof. Het is daarom handig om vooraf eerst bij uw manager of leidinggevende te informeren of u hier gebruik van kunt maken.

Voor de bedrijven die deze optie aanbieden is hieronder aangegeven hoe dit in humanwave in z'n werk gaat.

Stap 1
Klik op uw naam rechts van uw foto.

Stap 2

Klik links in het menu op 'Planning'.

Stap 3
Ga naar het tabblad 'Jaar'.

Stap 4

Wanneer u het verlof wilt kopen of verkopen klikt u op het  en selecteert u hier 'Verlof kopen' of 'Verlof verkopen'.

Stap 5

In het geopende venster geeft u het totaal aantal uren/dagen in dat u wilt omzetten van verlof naar uitbetalen.

Stap 6

Onder 'Beschikbaar verlof' in het scherm 'Jaar' ziet u hoeveel verlof u nog open heeft staan.

Het aantal uren/dagen die u verkoopt zal van het 'Beschikbaar verlof' af worden getrokken en het verlof wat ingevoerd is wordt als bruto bedrag bij het salaris opgeteld. Wanneer u verlof koopt zullen deze uren als bruto bedrag van het salaris worden afgetrokken.