Hoe kan ik een loonstrook toevoegen bij een medewerker?

Het plaatsen van een loonstrook bij een medewerker gaat automatisch wanneer u de loonstroken als definitief genereert. Wanneer de loonstroken alleen als controle worden gegenereerd zijn deze niet zichtbaar voor de medewerker.

De definitieve loonstroken vindt u terug in het overzicht onder het tabblad 'Loonstroken' in het salarismenu. Per medewerker is de zojuist gegenereerde loonstrook in te zien onder 'Documenten' op de persoonlijke pagina van de medewerker. Daarnaast zal de laatste loonstrook altijd zichtbaar zijn op het dashboard (profielkaart) van de medewerker. Ook in de app zijn de loonstroken te openen.

Het genereren van loonstroken gaat als volgt:

Stap 1

Ga naar de hoofdpagina van uw organisatie.

Stap 2

Klik links in het menu op 'Salaris'.

Stap 3

Kies in de rij tabbladen voor 'Loonstroken'. Klik open selecteer de periode waarover u de loonstroken wilt genereren.

• Als u de loonstroken alleen wilt controleren, kies dan bij type voor 'Controle'. Als u de stroken met uw medewerkers wilt delen, dan kiest u voor 'Definitief'.
    (Mocht u toch nog een fout tegenkomen, dan kunt u de stroken opnieuw genereren, de bestaande stroken worden dan overschreven).
  • In het tekstveld rechtsboven naast uw naam verschijnt een melding dat de berekening van de loonstrook is begonnen. Wanneer de berekening gereed is krijgt u weer een melding. In deze notificatie kunt u op de link van de loonstrook klikken.

* Een loonstrook voor een niet-Nederlandstalige medewerker wordt automatisch in het Engels gegenereerd. Wij kijken hierbij naar het veld 'Taal' in het persoonlijke profiel van de medewerker.