Hoe stel ik feestdagen verlof in?

Indien u gebruik maakt van verlof opbouw (en opname) tijdens feestdagen kunt u dit als volgt instellen. Dit dient u alleen aan te zetten wanneer het verplicht is dat de medewerker op een feestdag verlof op moet nemen wat van zijn verlofsaldo afgaat.

Stap 1

Ga naar de hoofdpagina van de organisatie. Dit doet u door op de organisatienaam te klikken.

Stap 2

Klik op het tandwieltje naast de organisatienaam om naar de instellingen van de organisatie te gaan.

Stap 3

Ga naar het tabblad 'Verlof en verzuim'.

Stap 4

Klik vervolgens op het potloodje rechts van 'Verlof'.

Stap 5

In het scherm dat verschijnt vinkt u 'Extra opbouw tijdens feestdagen' aan.

• Bij 'Uren feestdag' vult u de full time uren in die een medewerker per feestdag krijgt.
    Dit is bij een werkweek van 40 uur 8, bij 36 uur 7,2 en bij 38 uur 7,6.
  • De medewerker krijgt deze uren alleen indien hij een actieve arbeidsovereenkomst heeft op de datum van de feestdag én de feestdag op een werkdag valt.

Stap 6

Ga naar het tabblad 'Feestdagen' en zet de feestdagen op 'Open'.
Als deze op open staan, dan wordt de feestdag afgetrokken van het verlof saldo.

Bij het bepalen van het aantal feestdagen in het jaar waarop feestdagenverlof wordt ingehouden berekenen kijken wij naar de feestdagen die u heeft ingesteld op deze tab.
Wij kijken naar het aantal feestdagen die door de week vallen en op basis daarvan wordt het feestdagenverlofrecht toegekend.