Hoe verleng ik een contract voor een medewerker?

Wanneer het contract van een medewerker verlengd dient te worden, kan deze toegevoegd worden in humanwave. Volg de stappen die hier onder beschreven staan en voeg het nieuwe contract in.

Stap 1

Ga naar de pagina van de medewerker en selecteer 'Arbeidsrelatie' in het linker menu:

Stap 2

Druk op de plus rechts boven in het scherm:

• Er komt nu een wizard te voorschijn.
  • Bij "Wat wilt u invoeren?" kiest u "Een nieuw contract voor deze medewerker"
  • klik op 'Volgende'.
  • Bij Instellingen dienstverband heeft u twee opties:
    • Opvolger huidig contract: Deze laat u aangevinkt staan, tenzij:
      - Het vakantiegeld moet worden uitbetaald,
      - De medewerker van stagiair medewerker wordt,
      In deze gevallen klikt u deze uit.
    • Neem contract instellingen over: Deze laat u aangevinkt staan, tenzij:
      - De medewerker van stagiair medewerker wordt.

In dit geval klikt u deze uit.
  • Bedrijf: Dit past u alleen aan als een medewerker voor een andere BV gaat werken.
  • Contract duur: Hier kunt u de datum van en tot en met automatisch laten bepalen. Bij de optie onbepaalde tijd hoeft u geen einddatum in te geven.
    De datum vanaf is de eerste datum waarop het arbeidscontract geldig wordt. De datum tot en met is de laatste werkdag van de medewerker.
  • Einde proeftijd: Dit veld vult u alleen in als een voormalig stagiair een werknemer wordt en een contract langer dan 6 maanden krijgt aangeboden.
  • klik 'Volgende'.
  • Hier kunt u eventueel standaard belastinginstellingen aanpassen (vaak kunt u dit gewoon overslaan).
  • In de volgende schermen kunt u eventueel overige arbeidsvoorwaarden aanpassen.
  • In het laatste scherm kiest u voor 'Bewaar' om de aanpassingen op te slaan.
De nieuwe arbeidsrelatie is nu aangemaakt.

Na het aanmaken van het nieuwe contract, worden de verlofrechten en reserveringen herberekend.