Hoe werkt de verlofopbouw bij 0-uren contract?

Medewerkers met een 0-uren contract hebben andere regels omtrent verlofopbouw dan medewerkers met een vast contract. Bij '0-uurders' kan het verlof niet opgebouwd worden aan de hand van het contract, omdat in het contract geen uren en geen planning staan. Het verlof kan dus niet adhv het fte van de medewerker berekend worden. Belangrijk is dat de instellingen op organisatie niveau juist zijn ingesteld. Hoe u het verlof op organisatie niveau instelt, vindt u hier.

Stap 1
Wanneer u de afspraken voor de verlofopbouw bij de pagina van de medewerker met een 0-uren contract toe gaat voegen, gaat u naar de pagina van de medewerker en kiest u in het linker menu voor 'Arbeidsrelatie':

Stap 2
Vervolgens klikt u op het plus-teken om een afspraak toe te voegen en kiest u voor 'Verlof':

Stap 3
Wanneer u op 'Volgende' klikt, komt u in een nieuw venster terecht met de naam 'Verlof'. Hier dient u op basis van 'Gewerkte uren' te selecteren in het scherm dat verschijnt:

Stap 4

Wanneer u verlof opbouwt aan de hand van gewerkte uren, dienen deze uren eerst afgehandeld te worden voordat ze bij het verlofsaldo opgeteld worden. Dit kunt u doen bij Planning - Afhandelen.