Hoe werkt de verlofopbouw bij jaar uren contracten?

Medewerkers met een jaar uren contract spreken in het contract een aantal uur af dat er over een bepaalde periode gewerkt dient te worden. Verlofopbouw voor jaar uren contracten moet in de 'Arbeidsrelatie' van de medewerker op basis van 'Contract' ingesteld worden. Daarnaast is het belangrijk dat de instellingen op organisatie niveau juist zijn ingesteld. Hoe u de instellingen op organisatie niveau instelt, vindt u hier.

U stelt de verlofopbouw voor medewerkers met een jaar uren contract op de volgende manier in:

Stap 1.
Ga naar de arbeidsrelatie van de medewerker door in het linker menu bij de medewerker te klikken op 'Arbeidsrelatie'.

Stap 2.
Klik op het plus-teken rechts bovenin om een afspraak toe te voegen en kies vervolgens 'Verlof'. Het volgende scherm verschijnt:

Wanneer u bij 'Opbouw' kiest voor 'Opbouw volgens organisatie', is het niet mogelijk om het aantal uren verlof per jaar te wijzigen die naast 'Voltijd rechten' staan. Als u dit wel wilt wijzigen, kunt u naast 'Opbouw' kiezen voor 'Opbouw volgens individuele afspraken'. Vervolgens kunt u het aantal uren dat een medewerker per jaar aan verlof mag opnemen instellen op basis van 1fte. Humanwave berekend het aantal verlofdagen tot het einde van het jaar of tot het einde van het contract.