Plus/min uren overzetten naar het verlofsaldo

Wanneer u het opgebouwde plus/min saldo wilt opnemen, moet dit saldo eerst worden overgezet van het plus/min uren saldo naar het verlofsaldo. Hoe u dit doet, wordt in deze helpfile uitgelegd.

Stap 1

Ga naar Planning -> Jaar van de medewerker. Klik hier vervolgens op het plus-teken rechts bovenin.

Stap 2

Selecteer 'Plus/min uren'. Het volgende scherm verschijnt:

Stap 3

Vul de velden in:

- Meer of minder?: Hier vult u in of het om plus (meer) of min (minder) uren gaat.

- Wanneer: Hier vult u de datum in waar de plus/min uren komen te staan.

- Uren: Geef hier het saldo aan wat er overgezet moet worden.

- Notitie: Voeg een notitie toe zodat u weet dat het om het plus/min saldo gaat dat overgezet wordt naar het verlofsaldo.

Voorbeeld: Wanneer een werknemer 10 plus-uren heeft en deze over wilt zetten naar het verlofsaldo, moet bij 'Meer of minder' minder worden geselecteerd. Het moet immers van het plus/min saldo af om het vervolgens bij het verlofsaldo bij te boeken. U selecteert de datum waarop u dit doet en geeft bij 'Uren' aan om hoeveel uur het gaat, in dit geval 10. Als notitie kunt u erbij zetten dat deze uren naar het verlofsaldo worden overgezet.

Stap 4

Bewaar de ingevoerde gegevens. Wanneer de aanvraag niet automatisch wordt goedgekeurd, kan deze goedgekeurd worden door degene die hiervoor gemachtigd is. Dit kan via Planning/Jaar.

Stap 5

Vervolgens gaat u naar hetzelfde plusje rechtsboven bij Planning -> Jaar en selecteert u ditmaal 'Correctie verlof'

Stap 6

In het scherm dat verschijnt voert u de datum in van de correctie, het aantal uur (in dit geval 10) en vervolgens een notitie om aan te geven dat deze correctie van het plus/min saldo is.