Hoe zet ik loonheffing aan/uit?

Het kan zijn dat de loonheffing bij een medewerker gedurende het contract aan- of uitgezet moet worden. In deze helpfile wordt uitgelegd hoe dit correct ingesteld kan worden in de arbeidsrelatie van de medewerker.

Stap 1

Ga naar het tabblad 'Medewerkers' en klik op de naam van de medewerker.

Stap 2

Ga naar de arbeidsrelatie van de medewerker en klik op het tabblad 'Instellingen belasting'.

Stap 3 (de loonheffingskorting staat fout)

Klik vervolgens op het potloodje om wijzigingen aan te brengen in de instellingen voor de belasting.

Zet vervolgens de heffingskorting op 'Ja' of op 'Nee' en scroll naar beneden en klik op Bewaar.

Stap 4 (de loonheffingskorting moet vanaf een bepaalde periode worden toegepast).

Wilt u de heffingskorting toepassen staan vanaf een bepaalde periode, dan kiest u voor het '+' boven het potloodje in het tabblad 'Instellingen belasting'. Hier kiest u vervolgens de maand wanneer de heffingskorting moet ingaan en klik 'bewaar'.

Binnen de arbeidsrelatie ontstaat nu een nieuwe regel met de opgegeven ingangsperiode. Klik op het potloodje binnen deze nieuwe regel en zet de heffingskorting op 'Ja' of 'Nee' zoals beschreven in stap 3.