Hoe stel ik een korting oudere werknemer in?

Wanneer u een medewerker in dienst neemt die ouder is dan 56 jaar en u heeft toestemming van het UWV, dan kunt u in humanwave de premiekorting oudere werknemer instellen.

Wanneer een medewerker onder deze regeling valt, kunt u dit instellen in de arbeidsrelatie van de medewerker. Hoe u dit doet, zal hieronder worden uitgelegd.

Stap 1

Ga naar het profiel van de medewerker.

Stap 2

Kies in het linker menu voor 'Arbeidsrelatie'.

Stap 3

Kies vervolgens het tabblad 'Instellingen belasting'.

Stap 4

Klik op het plus-teken om een instelling toe te voegen.

Stap 5

Kies de maand waarin deze regeling ingaat. Wanneer het een nieuw dienstverband is, selecteert u hier de maand waarin de medewerker in dienst is gekomen.

Stap 6

Klik op het potloodje om aanpassingen in de 'Instellingen belasting' te maken. Selecteer achter 'Premiekorting werknemersverzekeringen' 50-plus.

Stap 7

Klik op 'Bewaar' om de wijzingen op te slaan.