Hoe maak ik pensioen aangifte naar Zorg en Welzijn aan?

De pensioen aangifte naar Zorg en Welzijn vindt u onder Organisatie -> Salaris ->  tabblad Pensioen declaratie.

Deze tab ziet u alleen als uw organisatie is aangesloten bij het pensioenfonds Zorg en Welzijn. Hoe u de aangifte aanmaakt, staat hieronder beschreven.

Stap 1

Door op de '+' rechts bovenin te klikken maakt u de aangifte aan. In het eerste scherm selecteert u de periode en de BV die u wilt aangeven.

Stap 2

In het tweede scherm dient u voor medewerkers die uit dienst gaan een reden op te geven. Indien het contract niet verlengd wordt is dit een gedwongen ontslag.

Stap3

Daarna wordt de aangifte aangemaakt.

Stap 4

Er kunnen dan twee dingen gebeuren: of het aanmaken mislukt (hier gaan we in een andere helpfile op in), of hij is aangemaakt.

Als hij is aangemaakt, dan opent u de aangifte met het potlood en verstuurd u deze.

De aangifte krijgt dan de status verzonden.

Dit betekent dat hij is aangekomen bij het pensioenfonds Zorg en Welzijn en dat zij deze de aangifte gaan valideren.

Na maximaal een uur kijken wij of de aangifte is verwerkt door het pensioenfonds Zorg en Welzijn.

Er kunnen dan twee dingen gebeuren: Hij wordt afgekeurd of hij wordt goedgekeurd.

Als hij wordt afgekeurd, krijgt u hierover meldingen. Hier gaan we op in in een andere help file.

Is de aangifte goedgekeurd, dan ontvangt u een factuur over de betreffende maand voor de pensioen afdrachten.