Uitzetten van verlof en verzuim componenten

Wanneer u binnen de organisatie geen gebruikt maakt van bijvoorbeeld ruildagen, calamiteitenverlof, verlof kopen of verlof verkopen, is het mogelijk om deze functie uit te zetten. Hoe u deze functies uit kunt zetten, wordt hieronder beschreven.

Stap 1

Ga naar de algemene instellingen van de organisatie.

Stap 2

Navigeer naar het tabblad Verlof en verzuim.

Stap 3

Klik op het potloodje achter het component dat u niet meer zichtbaar wilt hebben in uw organisatie. In het voorbeeld hieronder is gekozen voor 'Calamiteitenverlof'. Wanneer deze uitgezet wordt, is het niet meer mogelijk calamiteitenverlof aan te vragen.

Stap 4

Vink 'Actief' uit. In het geval van calamiteitenverlof, kan dit verlof niet meer aangevraagd worden wanneer deze op inactief staat.