Hoe verstuur ik een loonaangifte?

Wanneer u de loonaangifte heeft aangemaakt en gecontroleerd, dan dient u deze nog te versturen. De loonaangifte kan verschillende statussen hebben. Deze statussen en de bijbehorende acties worden uitgelegd in deze helpfile.

De aangemaakte loonaangifte krijgt altijd eerst de status Wordt voorbereid. Wanneer u op 'Verversen' klikt links boven de lijst veranderd de status. De status veranderd dan in Aangemaakt of Aanmaken mislukt. Wanneer de status op 'Aangemaakt' staat kan de aangifte verstuurd worden.

Status wordt voorbereid: (informatie nog niet verwerk).

De gegevens moeten nog berekend en verwerkt worden. Als u op de knop 'Verversen' klikt krijgt u kort daarna een andere status te zien.

Status Aanmaken mislukt: (selecteer het tabblad “logboek” om de oorzaak te zien).

Wanneer het berekenen van de volledige loonbelastingaangifte niet is gelukt missen gegevens of zijn de gegevens niet juist ingevoerd. Als u de loonaangifte opent staat onder 'Status' het probleem omschreven, deze verwijst altijd naar het logboek. In het logboek kunt u zien wat u nog mist of moet aanpassen.

Wanneer u deze aanpassingen heeft doorgevoerd kunt u de loonaangifte opnieuw berekenen. Dit kunt u doen wanneer u de loonaangifte opnieuw opent. Onderaan staat de knop 'Opnieuw berekenen'. Klik hier op en ververs daarna de loonaangifte. Wanneer de status op 'Aanmaken mislukt' blijft staan herhaalt u dit proces om te zien of er nog meer gegevens missen of aangepast moeten worden. Herhaal dit totdat de status veranderd naar status 'Aangemaakt'.

Status Aangemaakt: (klaar voor verzending).

Wanneer de status op aangemaakt staat is de loonaangifte klaar om verzonden te worden. Open de aangifte en controleer nog eens goed alle gegevens. Wanneer de gegevens juist zijn kunt u deze versturen, dit doet u met de knop 'Versturen' die onderaan de loonaangifte staat.

Let op! Na het verzenden van de loonaangifte kan deze niet meer verwijderd worden!

Status Verzonden: (naar acceptatie).

Als de loonaangifte verstuurd is veranderd de status in 'Verzonden'. Wanneer de status op 'Verzonden' staat krijgt dan is de aangifte verzonden na de Belastingdienst.

Status goedgekeurd: (loonaangifte zijn voldaan).

Wanneer de Belastingdienst de loonaangifte heeft geaccepteerd veranderd de status van verzonden naar goedgekeurd. De Belastingdienst heeft dan de loonaangifte geaccepteerd en de betalingen kunnen vervolgens worden doorgezet op de datum die u heeft aangegeven bij het invoeren van de loonaangifte. Het kan voorkomen dat de Belastingdienst later de gegevens gaat controleren en dat er iets niet klopt. In dit geval zal de Belastingdienst u een brief sturen. Dit is vaak 2/3 maanden nadat de loonaangiften zijn geaccepteerd.