Hoe maak ik een loonaangifte aan?

In deze helpfile wordt uitgelegd hoe u een loonaangifte aanmaakt. Naast het aanmaken van de loonaangifte is het belangrijk dat deze ook verstuurd wordt. U dient de loonaangifte zelf naar te versturen wanneer u geen gebruik maakt van de Full Service van humanwave. Hoe u dit doet, wordt hieronder adhv een aantal stappen uitgelegd.

Stap 1

Ga naar de hoofdpagina van uw organisatie.

Stap 2

Klik links in het menu op 'Salaris'.

Stap 3

Kies in de rij tabbladen voor 'Loonaangifte'.

Stap 4

Wanneer er eerder loonaangiften zijn gedaan ziet u deze in een overzicht staan. Om een loonaangifte aan te maken klikt u op .

Stap 5

Vul onderstaand scherm in:

• Nadat u op 'Bewaar' heeft geklikt komt uw aangemaakte loonaangifte bovenaan de lijst. Het periodenummer staat gelijk aan de maand.

Stap 6

Achter 'Status' ziet u dat de loonaangifte aangemaakt wordt. Klik op 'Verversen' om de voortgang van de loonaangifte te zien. Als de gegevens niet compleet zijn om te voldoen aan de eisen van de Belastingdienst krijgt u hiervan een melding. De aangifte krijgt dan de status 'Aanmaken mislukt'. Klik op de loonaangifte en kijk in het 'Logboek' welke gegevens ontbreken of onjuist zijn. Wanneer alle gegevens correct zijn klikt u op 'Opnieuw berekenen'.

Stap 7

Wanneer de loonaangifte succesvol is aangemaakt, klikt u op 'Verstuur' om de loonaangifte naar de Belastingdienst te versturen. In het overzicht ziet u dat de status nu 'Verzonden' is.

Stap 8

De loonaangifte is gereed voor betaling. U kunt het betaalbestand downloaden. Het bestand voegt u vervolgens in de betaalomgeving van uw eigen bank toe als bijlage.

Voor meer informatie over het versturen van de loonaangifte zie hoe verstuur ik een loonaangifte?