Hoe open ik het loonjaar 2018?

Boven in het scherm vindt u een banner met de tekst 'Open loonjaar 2018'.

Wanneer u op de banner klikt dan moet u een aantal stappen doorlopen/ zaken controleren:

1. Klopt het Werkhervattingskas (Whk) percentage?

-> Dit controleert u met de brief van de Belastingdienst die u in november/december 2017 heeft ontvangen. Zorg er voor dat het juiste percentage vanuit de brief wordt overgenomen.

2. Het loonjaar 2017 is afgerond en de salarissen zijn (indien van toepassing) per 1-1-2018 aangepast.
-> U dient de verloningen voor 2017 helemaal afgerond te hebben. De verloningen uit geheel 2017 hebben wij nodig om de bijzonder tarief percentages te bepalen. Deze tarieven worden gebruikt bij eenmalige verloningen zoals bonussen en het vakantiegeld. Wij raden u met klem aan de eventuele salarisverhogingen per 1-1-2018 door te voeren en dit te doen voordat het loonjaar 2018 geopend wordt. Dit komt vooral voor indien u aangesloten bent bij Zorg en Welzijn (PGGM) of in de sector Metaal.

3. U ziet dat de sociale premies en belastingen voor 2018 zijn vrijgegeven.

-> U hoeft geen verdere actie te ondernemen.

4. De premies voor uw CAO zijn ingevoerd.

-> Indien deze nog niet zijn ingevoerd, dan gebeurt dit uiterlijk 11 januari 2018. Zolang deze premies niet zijn ingevoerd kunt u het loonjaar nog niet openen omdat de CAO premies anders niet berekend worden.

Staat alles op GROEN dan kunt u het loonjaar 2018 openen door op de knop te klikken. Humanwave zal op de achtergrond het loonjaar 2018 voor u gereed maken en u kunt na 30 - 45 minuten overgaan tot het verlonen van de maand januari 2018 maar niet eerder dan wanneer u een aantal controles heeft uitgevoerd. Zie hiervoor Wat gebeurd er bij het openen loonjaar?