Externe medewerkers in Humanwave

Externe medewerkers in Humanwave

We zien steeds meer medewerkers die niet op de payroll staan maar wel betrokken zijn bij de organisatie. Soms zijn het uitzendkrachten die het team versterken en daarna in dienst komen, of ZZP'ers die op projectbasis betrokken zijn maar die je toch in het personeelsbestand wilt. In Humanwave onderscheiden we hier vier typen: 
 1. ZZP'er;
 2. Gedetacheerde;
 3. Uitzendkracht;
 4. Vrijwilliger. 
Deze medewerkers hebben een andere status dan de andere type medewerkers, dit zijn namelijk externen, en externen gaan steeds meer meedoen in de organisatie. 
In deze helpfile zullen we kijken naar wat een externe medewerker uniek maakt, ten opzichte van een interne medewerker (die wel op de payroll staat). 

In Humanwave
Wanneer een externe medewerker toegang heeft tot Humanwave kan deze gebruikmaken van alle HR-functionaliteiten die Humanwave kent. De medewerker kan verlof en verzuim registreren, meegepland worden in het rooster en heeft toegang tot de Humanwave app. Ook kun je het personeelsdossier rond deze medewerker vastleggen en opleidingen en bedrijfsmiddelen registreren. 
Werk je met Humanwave Uren? Ook deze medewerkers kunnen hun gewerkte uren verantwoorden!

Contract organisatie
In het profiel van de medewerker kun je de contract organisatie, waarbij de medewerker is aangesloten vastleggen. Denk hierbij aan het bedrijf waar de medewerker is aangesloten, bijvoorbeeld, het uitzendbureau. 
De website, het kvk-nummer, klant-nummer, en adresgegevens. 

Honoranium afspraken
Met de externe medewerker worden vaak andere afspraken gemaakt rondom de vergoeding. Leg ook deze in Humanwave vast. 
Spreek een bedrag per gewerkt uur, dag, week, maand of voor het gehele contract af. 

Overzichten
Externe medewerkers worden in veelal rapporten standaard getoond, zoals in de werknemersgegevens die in de "Actieve medewerker" rapporten naar voren komen.
 1. Externe medewerkers;
  Hierin vind je de gegevens van het bedrijf waar de externe medewerker betrokken bij is, de functie, manager, in dienst datum, geboortedatum, maar ook de honorarium afspraak en de contactgegevens van de contact organisatie.
 1. Opleidingen;
  Faciliteer jij ook opleidingen voor jouw externe medewerkers? Dan kun je met dit overzicht snel controleren, welke medewerker welke opleiding heeft gevolgt. 
 1. Personeelsverloop;
  In het rapport Personeelsverloop vind je een apart overzicht van het aantal externe medewerkers die in de loop van het jaar betrokken zijn geweest bij jouw organisatie. 
Externe medewerkers die in dienst komen
Komt een medewerker nadat deze eerst als uitzendkracht betrokken is geweest, daarna in dienst bij jullie? Dan raden wij je aan om hiervoor een nieuw profiel aan te maken. 
  • Related Articles

  • Hoe voer ik een (nieuwe) medewerker in?

   Je kunt verschillende typen medewerkers invoeren. Humanwave ondersteunt behalve contracten met werknemers en stagiaires ook contracten/afspraken met externen zoals gedetacheerden, uitzendkrachten, vrijwilligers en ZZP’ers. In deze helpfile wordt ...
  • Wat moet ik doen als een stagiair tegelijkertijd ook werknemer is?

   Het kan voorkomen dat een stagiair in het weekend aan de slag gaat als zaterdagkracht. Doordeweeks ontvangt hij of zij een stagevergoeding, in het weekend een vast bedrag per gewerkt uur. Omdat stagiairs anders verzekerd zijn dan werknemers, moet je ...
  • Getting Started met Humanwave

   Direct aan de slag met Humanwave? Met deze 6 stappen ben je binnen no time opgestart en helemaal klaar voor gebruik. 1. De eerste keer inloggen; Zodra jouw nieuwe omgeving klaar staat, ontvang je een uitnodiging voor toegang vanuit Humanwave. Klik op ...
  • Wat is te vinden in het profiel van de medewerker?

   In het profiel van de medewerker wordt weergegeven wat de medewerker doet, wie de persoon is en welke aanpassingen en aanvragen er de afgelopen tijd voor de medewerker gedaan zijn. Het profiel is in vier tabbladen onderverdeeld, die elk zijn eigen ...
  • Hoe kan ik het totaal aantal fte van de organisatie berekenen?

   De accountant of verzekeraar kan je vragen om het 'totaal' of 'aantal' fte van de organisatie of het bedrijf. Deze gegevens kun je gemakkelijk uit Humanwave halen. In Humanwave zijn er 2 rapporten die je kunt gebruiken om het totaal FTE van de ...