Hoe doe ik aangifte bij StiPP?

Door in te loggen op de website van StiPP kan je de pensioen aangifte doen. Dit dien je maandelijks zelf te doen. Voor een juiste aangifte dienen een aantal stappen doorlopen te worden. Het StiPP accepteert alleen PDO bestanden, die met Excel gegenereerd kunnen worden. Hoe dit in zijn werk gaat, zal hieronder stapsgewijs uitgelegd worden.

Stap 1: Koppelen Excelbestand(en) met PDO-StiPP bestand
  1. Sla de bijgevoegde bestanden op de gewenste plek in uw werkomgeving. Bij voorkeur niet op een netwerklocatie maar op de c-schijf of het bureaublad.
  2. Open een Excelbestand.
  3. Ga naar 'Bestand'
  4. Kies 'Opties'
  5. Kies 'Invoegtoepassingen'
  6. Kies 'Start'
  7. Blader naar het bestand PDO StiPP 20XX. Dit bestand heeft u opgeslagen op uw centrale schijf in stap 1.
  8. Selecteer het bestand 'PDO StiPP 20XX' en klik vervolgens op 'OK'
  9. PDO Tool vinkje vink je aan. Indien het vinkje bij de oude tool is aangevinkt, vink deze dan uit.
  10. Klik 'OK'

Stap 2: PDO bestand aanmaken

1. Open bijgevoegd Excel bestand (genaamd StiPP Excel (1) en ga naar 'Invoegtoepassingen' bovenaan het werkblad in Excel
  2. Ga naar app.humanwave.nl en log in met je gegevens. Vervolgens ga je naar Rapporten en open je het rapport Premies
  3. Kies bij Berekening voor 'Plus Pensioen' en 'Basis pensioen' en selecteer de juiste periode waarover je aangifte wilt doen
  4. Exporteer het bestand naar Excel
  5. Kopieer de kolommen 'Uren' en 'Gebr. Grondslag' voor de betreffende medewerkers in de PDO Sheet en plak deze in de kolommen Q en R
  6. Pas de periode aan (periode nummer). In januari dient daarnaast ook het jaar aangepast te worden
  7. Voer de rest van de medewerkers gegevens in
  8. Ga naar invoertoepassingen in de PDO sheet
  9. Kies 'Genereer PDO'
  10. Klik op uitvalmenu 'PDO 20XX'
  11. Kies voor 'Maak PDO'
  12. Kies de naam en plaats om het PDO bestand op te slaan.

Dit bestand dat je hebt aangemaakt, kan je inlezen op het de website van StiPP pensioen.

Stap 3: PDO verzenden naar StiPP
  1. Ga naar de site van StiPP: Werkgever.stippensioen.nl
  2. Log in en kies 'Bestanden verzenden' om het gemaakte PDO bestand te uploaden. Hiervoor heb je in het verleden de inloggegevens gekregen. Heb je die niet meer? De inloggegevens vraag je gemakkelijk weer aan via de website van StiPP.