Juiste gegevens aanleveren voor de verzuimverzekering

Een verzuimverzekering is essentieel voor het dekken van kosten bij ziekteverzuim van werknemers.
Wanneer jullie een verzuimverzekering hebben afgesloten dan kan de verzekeraar jaarlijks vragen om een update van de gegevens, zoals het geschatte / verwachte bruto jaarloon en persoonsgegevens van de medewerker. Deze specifieke informatie is vereist om een accurate premieberekening te waarborgen.

Hieronder vind je een overzicht van de benodigde gegevens:
1. Geschatte/verwachte bruto jaarloon voor dit jaar - gebruik hiervoor het rapport 'verzamelloonstaat'
2. Persoonsgegevens van de medewerkers zoals naam, geslacht, geboortedatum, type contract, in en uit dienst datum - gebruik hiervoor het rapport 'actieve medewerkers'

Hoe haal je deze gegevens uit Humanwave?

A. Hoe haal ik het geschatte/verwachte bruto jaarloon uit Humanwave?
1. Ga naar het tabblad 'Rapporten' in Humanwave
2. Selecteer het rapport 'Loonstaat' onder Salaris
3. Zet het datumtraject op januari - december van het betreffende jaar
4. Vink 'optellen' aan en klik vervolgens op verversen
5. Onderaan kolom 8: Loon voor SVW vind je de benodigde loonsom
Het rapport kan worden gedownload als Excel of PDF-bestand.

B. Waar vind ik een actuele werknemersoverzicht in Humanwave?
1. Ga naar het tabblad 'Rapporten' in Humanwave
2. Kies voor het rapport 'Actieve medewerkers' onder Medewerkergegevens
3. Selecteer het gewenste bedrijf en druk op 'verversen'
Je krijgt dan een overzicht van alle medewerkers met een actief contract.
Deze kan worden geƫxporteerd naar Excel met de groene knop.