Hoe voeg ik ATV rechten toevoegen in Humanwave? - Humanwave

Hoe kan ik ATV rechten toevoegen in Humanwave?

Hebben jouw medewerkers in jullie organisatie recht op ATV of ADV? Dit kun je in Humanwave naar wens instellen. ATV wordt op dezelfde manier berekend als het verlof: op basis van het voltijdrecht, het fte, en de contractduur. In deze helpfile zullen de volgende onderdelen besproken worden.
  1. Hoe kan ik ATV instellen in Humanwave?
  2. Hoe koppel ik ATV opbouw aan een medewerker?
  3. Veelgestelde vragen over ATV

Hoe kan ik ATV instellen in Humanwave?

Stap 1
Ga via Start naar de Instellingen van jouw organisatie en klik door naar "Verlof en Verzuim".

Stap 2
Klik op het potloodje achter ATV.
Hier kun je verschillende zaken instellen:
  1. Voltijdrecht: hoeveel uur ATV bouwt een voltijd medewerker op. Bijvoorbeeld: In het cao Metaal en Techniek wordt er op basis van 38 uur per week, 104 uur ATV opgebouwd.
  2. Na hoeveel jaar de ATV opbouw verloopt; aan het eind van dat jaar, na 1,2 of 3 jaar.
  3. Wat er met het openstaande saldo gebeurt aan het einde van het jaar.
Kies voor bewaar om de instellingen op te slaan.

Hoe koppel ik ATV opbouw aan een medewerker?
Wanneer ATV juist staat ingesteld, moet deze nog gekoppeld worden aan de arbeidsrelatie van de medewerker. Wanneer je een nieuwe medewerker aanmaakt, wordt ATV direct bij deze medewerker aangemaakt. Bij bestaande medewerkers kan je deze toevoegen.

Stap 1
Ga naar de arbeidsrelatie van de medewerker bij wie je ATV wilt toevoegen.

Stap 2
Klik op 'Afspraak toevoegen', en kies hier voor ATV.

Stap 3
Wanneer je vervolgens op 'Volgende' klikt, kom je bij het scherm terecht waar je de wijzigingen betreffende de ATV kunt instellen. Laat het voltijdrecht hier staan, deze wordt omgerekend wanneer de medewerker parttime werkt.
Bijvoorbeeld: Een medewerker heeft een fte van 0,5. Het voltijd ATV recht is 104 uur. De medewerker bouwt dan 52 ATV-uren op.
Klik op 'Bewaar' om de afspraak op te slaan.

Wanneer de ATV- rechten al eerder zijn toegevoegd bij het aanmaken van het contract of het toevoegen van de medewerker, dan zie je deze informatie bij de Afspraken van deze medewerker staan. Deze zijn te wijzigen door op het potloodje rechts te klikken. Door hierop te klikken kom je op hetzelfde scherm terecht als hierboven staat beschreven en kun je de gewenste wijzigingen aanbrengen.

Veelgestelde vragen over ATV
  1. In onze organisatie zijn er vaste ATV dagen, bijvoorbeeld tussen Kerst en Oud-en-nieuw, kan ik deze in een keer aanvragen voor alle medewerkers?
    Ja, dit kan via een collectieve vrije dag. Wanneer je een collectieve vrije dag aanvraagt, kun je aangeven dat deze dag(en) van het ATV-saldo af gaat.

2. Kun je bij ziekte een wachtdag van het ATV-saldo inhouden?
    Ja, wanneer je onder Ziek deze maand (Verlof & Verzuim) kiest voor inhouden, kun je ervoor kiezen om een wachtdag van het ATV saldo in te houden.

3. Hoe pas ik de vervaldatum van het ATV-saldo aan?
    Dit leggen wij uit in deze helpfile: vervaldatum ATV-saldo aanpassen.