Hoe kan ik de minimumlonen bij medewerkers controleren/aanpassen?

Hoe kan ik de minimumlonen bij medewerkers controleren/aanpassen?

Elk jaar op 1 januari en 1 juli wordt het nieuwe minimumloon vastgesteld door de overheid. Bij de medewerkers die het minimumloon verdienen zal dus ieder half jaar het loon aangepast moeten worden en bij medewerkers jonger dan 21 jaar moet dit ook in de geboortemaand. In Humanwave kun je gemakkelijk de minimumlonen in een keer aanpassen. In deze helpfile laten wij zien hoe je dit doet.

Stap 1
Ga in de organisatie naar salaris
Klik hier bovenaan om 'Massa mutaties'
Klik op de knop 'Minimumlonen controleren en aanpassen'
Pas eventuele filters toe en klik op volgende

Stap 2
Controleer of de nieuwe minimumlonen bij de medewerkers kloppen.
Medewerkers die onder het minimumloon mogen verdienen kun je uitvinken (loondispensatie)
Klik vervolgens op 'bewaar'

De minimumlonen zijn nu aangepast bij de medewerkers.