Hoe kan ik de vakbondscontributie instellen? - Humanwave

Hoe kan ik de vakbondscontributie instellen?

Het is in Humanwave mogelijk de vakbondscontributie in te stellen en deze vervolgens toe te wijzen aan een medewerker. Zo kun je de vakbondscontributie fiscaal verrekenen op de loonstrook van de medewerker.
De vakbondscontributie wordt bruto ingehouden en netto vergoed. Het instellen van de vakbondscontributie raden wij aan om via twee aparte salariscomponenten te doen. Zo kun je deze naar wens instellen in de journaalposten.

Nieuwe componenten aanmaken
Stap 1
Ga via Start naar de Algemene instellingen en klik de kop "Salaris"

Stap 2
Klik op het plusteken rechtsboven in het scherm om een salariscomponent toe te voegen. Stel het nieuwe component als volgt in:
  1. Kies voor Salarisberekening: Bruto inhouding.
  2. Geef de omschrijving aan: Vakbondscontributie (bruto).
  3. Geef bij Credit het gewenste grootboeknummer aan.
  4. Kies Bewaar om deze op te slaan.

Stap 3
Klik opnieuw op het plusteken om het tweede salariscomponent toe te voegen. Stel het component als volgt in:
  1. Kies voor Salarisberekening: Netto vergoeding.
  2. Geef de omschrijving aan: Vakbondscontributie (netto).
  3. Geef het gewenste grootboeknummer aan.
  4. Selecteer bij Wanneer belast?: 'Altijd'.
  5. Kies Bewaar om deze op te slaan.
De twee salariscomponenten zij nu juist aangemaakt.

Afspraken toevoegen in de arbeidsrelatie van de medewerker
Stap 4
Wanneer de componenten zijn toegevoegd, ga je naar de 'Arbeidsrelatie' van de medewerker waar je deze componenten wilt toevoegen.
Vervolgens klik je op 'Voeg afspraak toe' rechts bovenin om een nieuwe afspraken toe te voegen in de gewenste periode.