Hoe kan ik een betaalbestand voor uitbetaling splitsen?

De meeste banken hanteren een betaallimiet dat per transactie overgemaakt kan worden, vaak is dit limiet standaard ingesteld op €50.000 of €100.000 euro. Het kan zo zijn dat het betaalbedrag door het uitbetalen van het vakantiegeld dit limiet overschrijd. Hierdoor kan het voorkomen dat het betaalbestand voor de salarissen niet geaccepteerd wordt bij de bank.

Als het niet mogelijk is om het betaallimiet te verhogen, dan kun je het betaalbestand splitsen door twee aparte betaalbestanden aan te maken. In deze helpfile lees je hoe je dit doet.

Het splitsen van een betaalbestand

Stap 1
Nadat je de definitieve salarisstroken hebt opgemaakt, navigeer je naar 'Betalingen' in het tabblad Salaris

Stap 2
Klik op het plusteken rechtsboven
Selecteer voor welk bedrijf je het betaalbestand wilt aanmaken en vul de juiste betaaldatum in
Klik op 'Volgende'

Stap 3
Vink vervolgens (ongeveer) de helft van de medewerkers uit in de lijst
Klik op 'Bewaar'

Stap 4
Klik opnieuw op het plusteken rechtsboven om een tweede betaalbestand te maken
Vul hetzelfde bedrijf en betaaldatum in en klik op 'Volgende'

Stap 5
Vink deze keer de overige medewerkers aan
Klik op 'Bewaar'

Het uitbetalen van de salarissen

Wanneer je beide bestanden hebt aangemaakt, kun je deze downloaden en vervolgens uploaden in de bank. Alle medewerkers zullen vervolgens netjes hun salaris ontvangen op de aangegeven betaaldatum.