Hoe kan ik extra verlof toekennen aan medewerkers op basis van leeftijd - Humanwave

Hoe kan ik extra verlof toekennen aan medewerkers op basis van leeftijd?

Afhankelijk van het CAO of arbeidsvoorwaarden kan er bepaald zijn dat medewerkers vanaf een bepaalde leeftijd extra verlof opbouwen. Je kunt deze opbouw op basis van leeftijd instellingen in de verlofinstellingen van je organisatie. Dit gaat als volgt:

Stap 1
Ga via Start naar 'Instellingen'.

Stap 2
Ga naar het kopje 'Verlof en verzuim'.

Stap 3
Voor het aanpassen van de verlofopbouw volgens de organisatie klik je op het potlood naast Verlof.

Stap 4
In het venster dat verschijnt kan je wijzigingen aanbrengen.

Onderaan zie je staan 'Extra verlof gebaseerd op de leeftijd van de medewerker'
Selecteer wat van toepassing is en wanneer je wilt dat Humanwave het extra verlof gaat berekenen:
  1. Ja, op basis van start van het jaar.
  2. Ja, in de maand van de verjaardag.
  3. Ja, op het basis van het einde van het jaar.
  4. Ja, controleer per half jaar
Stap 5
Je kan daarna de leeftijd (vanaf/tot) instellen en hoeveel uren/dagen extra verlof de medewerker krijgt op basis van deze leeftijd. Door op + te klikken kan je meerdere leeftijden vanaf/tot instellen.

Let op: In het voorbeeld hieronder is het extra verlof op basis van de leeftijd van de medewerker ingevoerd. Je ziet dat medewerkers met een leeftijd van 50 tot (bijna) 55 jaar, 8 extra verlofdagen krijgen. Er staat 54.999, omdat het verloop niet meer klopt wanneer je hier 55 jaar invoert. 55 tot 60 jaar zou dan niet meer kloppen, omdat 55 jaar al hoort bij 8 extra verlofdagen.

Stap 6
Klik op 'Bewaar' om de wijzigingen op te slaan.