Hoe kan ik grootboekrekeningen aanpassen? - Humanwave

Hoe kan ik grootboekrekeningen aanpassen?

Wanneer je per ongeluk de verkeerde grootboekrekeningen hebt ingevoerd in Humanwave, of wanneer het grootboekschema wijzigt, kan je deze aanpassen in de algemene instellingen van de organisatie. Hoe je dit doet, staat hieronder uitgelegd.

Stap 1
Ga naar de algemene instellingen van organisatie.
Doe dit door naar Start te gaan en vervolgens op Instellingen te klikken.

Stap 2
Ga naar het tabblad 'Grootboekrekeningen'.

Stap 3
Klik op het potloodje achter de grootboekrekening die je wilt veranderen.

Stap 4
In het scherm dat verschijnt kun je de aanpassingen maken.

Stap 5
Om deze te koppelen aan de salariscomponenten, ga je naar de kop 'Salaris'.

Stap 6
Vervolgens klik je op het potloodje achter het component waar je de grootboekrekeningnummers van aan wilt passen.

Stap 7
Je komt in het volgende scherm terecht. Wanneer je de gekoppelde grootboekrekeningen wijzigt, dien je op het icoontje ernaast te klikken. Hiermee zet je de wijzigingen vast. Klik vervolgens op 'Bewaar' om de wijzigingen op te slaan.