Hoe kan ik overwerk afhandelen? - Humanwave

Hoe kan ik overwerk instellen?

Elke organisatie gaat anders om met overwerk. Krijgen jouw medewerkers verlofuren terug voor ingediend overwerk, krijgen ze deze uren uitbetaald, of is het afhankelijk van de situatie? In Humanwave kun je dit op verschillende manieren instellen.
  1. Tijd-voor-tijd; dit is de standaard instelling; de medewerkers krijgen verlofuren terug voor het overwerk wat is ingediend.
  2. Uitbetalen; hierbij worden alle goedgekeurde overwerk afgehandeld voor de uitbetaling.
  3. Beide; met deze instelling kan er tussen een van de bovenste twee opties gekozen worden. De optie kan later ook bewerkt worden door de manager.

Hoe stel ik overwerk in?
Stap 1
Ga naar de 'Instellingen' via Start.
Klik bovenaan op 'Verlof en verzuim'

Stap 2
Klik bij 'Overwerk' op het potlood om de instellingen te wijzigen:

Stap 3
In het scherm dat opent kun je de volgende gegevens instellen:
  1. Wie het overwerk moet goedkeuren
  2. Welke medewerker een melding ontvangt als een overwerk aanvraag goedgekeurd wordt
  3. Kies het type afhandeling, welke gehanteerd wordt: tijd-voor-tijd, uitbetalen of beide.
    Let op: Wanneer je kiest voor beide kan de medewerker bij het aanmaken van het overwerk zelf kiezen tussen uitbetalen of tijd voor tijd. Degene die dit goed moet keuren kan dit ook aanpassen.
  4. De percentages die bij bepaalde overwerk diensten horen en of je deze wilt uitbetalen of wilt toevoegen aan het verlof.
    Klik op het plusteken om een percentage toe te voegen.
Klik op 'Bewaar' om op te slaan.

Het overwerk is nu ingesteld.