Hoe kan ik repeterend verlof aanvragen?

Hoe kan ik repeterend (ouderschaps-, betaald ouderschaps-, aanvullend geboorte-) verlof aanvragen?

Heb jij collega's die via een vast patroon voor een langere periode verlof op willen nemen? Bijvoorbeeld elke vrijdag een dag ouderschapsverlof.

Dan kun je gebruik maken van repeterend verlof.

Dit scheelt een hoop tijd wanneer een medewerker bijvoorbeeld een langere periode iedere vrijdagmiddag verlof wilt opnemen, of wanneer een collega 45 weken achter elkaar iedere maandag betaald ouderschapsverlof wilt opnemen. In deze helpfile zullen we je uitleggen hoe je repeterend verlof kunt invoeren. 


Hoe kan ik repeterend verlof aanvragen?

Stap 1
Ga naar het profiel van de medewerker, en ga vervolgens in het linkermenu naar de planning. Blijf op het kopje "jaar". 

Stap 2
Klik op het plusteken rechtsboven in. 
Je ziet nu de optie "Repeterend verlof". 


Stap 3
Er opent een nieuw scherm. Om het repeterend verlof aan te vragen heb je de volgende opties: 
  1. Type verlof > hier kies je het type verlof dat de medewerker opneemt. Alle verloftypes die in Humanwave beschikbaar zijn kunnen repeterend worden aangevraagd.
  2. Startdatum > kies hier de eerste datum van het verlof.
  3. Duur > kies hier of de medewerker een dagdeel of een volledige dag verlof opneemt. Let op: je kunt repeterend verlof per keer maar voor maximaal één dag in de week aanvragen. Als een medewerker iedere donderdag en vrijdag verlof wil opnemen moet er dus twee keer repeterend verlof worden aangevraagd.
    Als iemand 5 weken alleen op de vrijdag aanvullend geboorte verlof wil ingeven, dan vul je de eerste vrijdag die geldt in bij startdatum en in dit veld 25.
  4. Tot en met > geef hier de einddatum van het verlof op. Dit kun je doen door via 'Op' een specifieke einddatum aan te geven, of door via 'Na X keer' aan te geven hoe veel weken het verlof moet worden herhaald.
  5. Notitie > je kunt hier eventueel een notitie meegeven aan het verlofKlik op Bewaar om het verlof op te slaan. Voor de gekozen datums wordt nu een verlof aangemaakt.