Hoe kan ik uren invoeren? - Humanwave

Urenregistratie | Waar kan ik mijn uren invoeren en versturen ter goedkeuring?

Wanneer jullie organisatie met de Humanwave Uren module werkt, kun je als medewerker jouw uren verantwoorden. Je kunt dit zowel via de web-app als via de mobiele app doen. Deze helpfile zal doorgaan op hoe je je uren doorgeeft via de web-app en hoe je deze doorstuurt naar de verantwoordelijke voor goedkeuring.

Uren doorgeven
Je kunt de uren op verschillende manieren doorgeven:
  1. Via het start-stop systeem op het dashboard;
  2. Via de planning;
  3. Via de urenregistratie.
Mis je een taak tussen de opties, dan kan het zijn dat je nog niet op het project staat. Ga na bij een leidinggevende of de verantwoordelijke voor de urenregistratie of deze toegevoegd kan worden.

Via het start-stop systeem op het dashboard
  1. Ga naar het dashboard via 'Start' (of 'Werknemer' wanneer je een hogere rol hebt in de organisatie).
  2. Rechts vind je het blok over de urenregistratie.
  3. Klik om start achter de taak om de timer te starten, wanneer je de timer stopt, wordt het blok urenregistratie aangemaakt.

Via de planning
  1. Ga via 'Start' naar je eigen profiel door op je naam te klikken.
  2. Ga in het linkermenu naar Planning, en klik door naar het week.
  3. Achter elke dag vind je een plusteken. Wanneer je hier op klikt kun je de uren van die dag achter elke taak schrijven.
  4. Kies voor 'Bewaar' om deze op te slaan.
De uren die je invoert, worden in de planning zichtbaar als een groen blokje. Deze is te verslepen wanneer de uren niet kloppen. Je kunt je uren ook aanpassen door naar het tabblad 'Urenregistratie' te gaan.

Via de urenregistratie
  1. Ga via 'Start' naar je eigen profiel door op je naam te klikken.
  2. Ga in het linkermenu naar Urenregistratie.
  3. Rechtsboven in vind je het plusteken en de datum van vandaag. Ga naar een andere dag met de pijltjes om daar je uren te registreren.
    Wanneer je hier op klikt kun je de uren van die dag achter elke taak schrijven.
  4. Kies voor 'Bewaar' om deze op te slaan.

Hoe kan ik mijn ingevoerde uren versturen?
Wanneer er binnen Humanwave gebruik wordt gemaakt van de Uren module, kunnen de geregistreerde uren goedgekeurd worden door de leidinggevende van de persoon de deze heeft ingestuurd.

Vanuit de planning
  1. Ga via 'Start' naar je eigen profiel door op je naam te klikken.
  2. Ga in het linkermenu naar Planning, en klik door naar het week.
  3. Links zie je de knop: 'Verstuur urenregistratie'.
  4. Nadat je hier op klikt, wordt de uren van de hele week verstuurd naar jouw leidinggevende voor goedkeuring.
Vanuit de urenregistratie
  1. Ga via 'Start' naar je eigen profiel door op je naam te klikken.
  2. Ga in het linkermenu naar Urenregistratie.
  3. Ga bovenin naar het kopje 'Week'
  4. Hier worden de totaal geregistreerde uren per week getoond, rechts vind je de knop 'Verstuur'.
  5. Nadat je hier op klikt, worden de uren van de hele week verstuurd naar jouw leidinggevende voor goedkeuring.