Hoe kan ik verlof goed- of afkeuren? - Humanwave

Hoe kan ik verlof goed- of afkeuren?

Afhankelijk van de instellingen kun je verlof goed- en afkeuren. Als HR-verantwoordelijke met de rol van Supervisor of HR manager kun je altijd verlof goedkeuren wanneer de manager dit bijvoorbeeld nog
niet heeft gedaan. De manager van de medewerker ontvangt een melding en kan in de kaart van de medewerker het verlof goedkeuren.
Er zijn drie mogelijkheden om in te stellen wie verlof mag goedkeuren:
  1. Manager (van de medewerker)
  2. HR-manager (dit is de gebruiker met de rol supervisor of HR manager)
  3. Geselecteerde medewerker (dit kan iedere gebruiker in de organisatie zijn)
Goedkeuren als manager
Wanneer er in jullie organisatie staat ingesteld dat de manager verantwoordelijk is voor het goedkeuren van de verlofaanvragen, krijgt de manager van de medewerker een notificatie van de aanvraag. Alle verzoeken kan de gebruiker zien onder de activiteiten onder Start. Hier kan de manager direct het verlof goedkeuren via het vinkje, of via de kaart van de medewerker:
  1. Klik op de verlofaanvraag, je wordt naar de planning van de medewerker doorgestuurd.
  2. Achter open verzoeken (onder het tabblad jaar), kies je toon meer.
  3. Hier kun je de aanvraag goedkeuren, afwijzen of geheel verwijderen.
Goedkeuren als HR-verantwoordelijke
Wanneer er in jullie organisatie staat ingesteld dat de HR manager verantwoordelijk is voor het goedkeuren van de verlofaanvragen, krijgen de HR manager en Supervisor een notificatie van de aanvraag. Alle aanvragen kunnen ingezien worden onder Nog te doen. Ook wanneer de HR manager niet verantwoordelijk is voor het goedkeuren van de aanvragen, kan deze vanuit het scherm de verlofaanvragen overrullen en deze goedkeuren of afwijzen.

Goedkeuren als geselecteerde medewerker
Wanneer er in jullie organisatie staat ingesteld dat de bepaalde medewerker verantwoordelijk is voor het goedkeuren van de verlofaanvragen, krijgt deze medewerker een notificatie van de aanvraag. Alle verzoeken kan de gebruiker zien onder de activiteiten onder Start (of Werknemer, wanneer deze medewerker meer rechten heeft). Onder Aanvragen en Activiteiten staan onder 'Open' alle openstaande aanvragen. Middels het vinkje achter de aanvraag kan de aanvraag goedgekeurd of afgewezen worden (met eventuele notities).
Heeft de geselecteerde medewerker meer rechten in Humanwave? Is deze bijvoorbeeld Administratief HR medewerker, dan kan deze medewerker ook via Nog te doen, de aanvragen goedkeuren en hoeft dit niet perse via de kaart van de medewerker.

Let op: Wanneer je de rol HR manager of Supervisor hebt, dan krijg je je eigen verzoeken ter goedkeuring te zien.
Indien staat ingesteld dat verzoeken ter goedkeuring worden aangeboden bij 'Manager van medewerker' en de medewerker heeft een HR manager of Supervisor rol, dan komt het verzoek bij de manager van de medewerker terecht ter goedkeuring maar kan de medewerker zelf het verzoek ook goedkeuren.