Hoe koppel ik een extra reservering voor werkgeverskosten aan een reservering eindejaarsuitkering - Humanwave

Hoe koppel ik een extra reservering voor werkgeverskosten aan een reservering eindejaarsuitkering?

De werkgeverskosten voor reserveringen worden gebruikt om een financiƫle reservering te maken voor verwachte kosten aan sociale premies en overige componenten bij de uitbetaling van de eindejaaruitkering. Over de eindejaaruitkering dien je als werkgever ZVW, WW en WAO en in bepaalde gevallen andere premies af te dragen. Om deze verwachte kosten inzichtelijk te krijgen maak je hiervoor een extra financiƫle boeking aan.

Hieronder volgt een uitleg hoe je dit instelt

Stap 1 - Nieuw component aanmaken
  1. Ga vis Start naar de Algemene instellingen en klik door naar de kop 'Salaris'.
  2. Kies voor het plusteken en selecteer de berekening: "Kosten afdrachten reservering". Deze geef je bij de omschrijving de naam "Kosten reservering eindejaarsuitkering". Daarna kies je voor Bewaar.
  3. In de sectie Reserveringen vind je het zojuist aangemaakte component "Kosten reservering eindejaarsuitkering". Klik op het potlood hierachter om te bewerken.
  4. Je geeft een percentage in (meestal is dit 20%).
  5. Je stel de grootboekrekeningen in.
  6. Na de wijzigingen kies je voor Bewaar om de instelling op te slaan.
Stap 2 - Koppelen aan de Eindejaarsuikering
  1. Klik op het potlood achter het component "Eindejaarsuitkering".
  2. In de sectie werkgeverskosten kies je voor "Kosten reservering eindejaaruitkering".
  3. Kies voor Bewaar om de instelling op te slaan.
Voorbeeld:
Je betaalt de eindejaarsuitkering in december uit en reserveert van januari tot december.
Het te betalen bedrag aan vakantiegeld is 2400 euro.
Zonder de reservering zou je in december ongeveer 480 euro aan sociale premies extra moeten uitbetalen.
Met de reservering heb je al een reserveringspost van 440 euro staan uit eerdere maanden. Hierdoor word je niet overvallen door de onverwachte extra afdracht.