Hoe koppel ik het verlof van mijn medewerkers naar mijn agenda?

Hoe koppel ik het verlof van mijn medewerkers aan mijn agenda?

Het is mogelijk om het verlof van alle medewerkers vanuit Humanwave te koppelen aan je agenda. Om dit te bewerkstelligen, volg je de onderstaande stappen:

Stap 1
Maak een e-mailaccount aan waarmee je het verlof van je medewerkers wilt gaan verwerken (bijvoorbeeld: verlofhumanwave@gmail.com of verlofhumanwave@outlook.com)

Stap 2
Maak in het tabblad 'Mensen' een nieuwe medewerker aan

Stap 3
Vul hier een fictieve naam in voor deze medewerker (bijvoorbeeld: Agenda), en geef hem/haar een contract voor onbepaalde tijd voor 0 uren per week.

Stap 4
Selecteer vervolgens het contracttype 'Vrijwilliger' en klik vervolgens op 'Bewaar ingevoerde gegevens en sluiten'.

Stap 5
Voeg het e-mailaccount voor de verlofagenda toe onder 'Contact' aan het persoonlijk profiel van de nieuwe medewerker. Dit is terug te vinden onder het menu 'Profiel' en het tabblad 'Persoonlijk'.

Stap 6
Ga vervolgens naar de algemene instellingen van de organisatie door op 'Start' te klikken en vervolgens op 'Instellingen'.

Stap 7
Ga naar het kopje 'Verlof en verzuim' en druk op het potlood achter de regel 'Verlof'.

Stap 8
Voeg het zojuist aangemaakte account toe aan de maillijs door de fictieve naam te selecteren onder 'Informeer'. Kies daarna 'Bewaar' om de instellingen op te slaan.

Stap 9
Wanneer één van de medewerkers verlof aanvraagt zal er een mail worden verstuurd naar het zojuist aangemaakte e-mailadres wanneer dit goedgekeurd is door de desbetreffende persoon. Via deze mail kan je de verlofaanvraag aan je agenda toevoegen door het bestand in de bijlage te openen. Je kunt deze agenda vervolgens delen met de personen die de verlofaanvragen in mogen zien.