Hoe maak ik een betaling aan? - Humanwave

Hoe maak ik een betaalbestand voor loonstroken aan?

Nadat je de definitieve loonstroken hebt gedraaid, kun je een betaalbestand aanmaken die je vervolgens kunt inlezen in de online omgeving van de bank. In deze helpfile lees je hoe je de betaling kunt aanmaken.

Stap 1
Ga via Start naar Salaris, en klik door naar de kop "Betalingen".

Stap 2
Wanneer er eerder betalingen zijn gedaan zie je deze in een overzicht staan.
Via het plusteken kun je een nieuw betaalbestand aanmaken

Stap 3
Vul de volgende zaken in:
  1. Bedrijf: het bedrijf waar de betaling voor gedaan moet worden.
  2. Bankrekening: wordt automatisch geladen vanuit de bedrijfsinstellingen. (wanneer er geen bankrekening geselecteerd is, kan er geen betaling worden aangemaakt)
  3. Periode: op welke periode de betaling betrekking heeft
  4. Betalingsdatum: op welke datum het bedrag overgemaakt moet worden.
Klik door naar het volgende scherm.

Stap 4
Het betaalbestand wordt nu voorbereid. Wanneer deze geladen is, zullen de transacties verschijnen welke in het betaalbestand meegenomen worden. Hierin kan je zien welke mensen er betaald gaan worden. Ook is er te zien of er al mensen betaald zijn. Wanneer flex werkers een maand later uitbetaald krijgen dan de vaste werknemers, dan is in dit scherm te zien welke medewerkers nog betaald moeten worden en wie je al betaald zijn. Door middel van het aan en uit vinken van medewerkers, kan je bepalen welke medewerkers in het betaalbestand worden meegenomen.

Klik op Bewaar om de betaling op te slaan.

Stap 5
De zojuist aangemaakte betaling verschijnt boven aan de lijst. Je kunt deze ter controle nog inzien voordat je deze download.
Wanneer de transacties kloppen klik je op 'Download bestand'.
Wij raden je aan om het bestand te hernoemen zodat je het eenvoudiger kunt terugvinden.
Het bestand selecteer je vervolgens bij het importeren van betalingen naar je online bankomgeving.