Hoe meld ik iemand gedeeltelijk ziek? - Humanwave

Hoe meld ik iemand gedeeltelijk ziek?

Gedeeltelijk ziek kan alleen worden aangevraagd door mensen met een HR-rol of de directe manager van de medewerker. De reden hiervoor is dat bij gedeeltelijk ziek zijn een reïntegratieplan tussen medewerker en management / HR wordt opgesteld. In dit plan staat hoe de medewerker weer volledig aan de slag zal komen. In het begin zal de medewerker bijvoorbeeld 3 maanden 50% actief zijn, daarna 2 maanden 70% en vervolgens weer volledig aan de slag gaan.

Hoe je een gedeeltelijke ziekte instelt, wordt hieronder uitgelegd.

Stap 1
Ga naar de planning van de ziek gemelde medewerker en klik door naar het tabblad 'Jaar'.
Via de knop 'Acties' kan je de optie 'Gedeeltelijk ziek' selecteren.

Stap 2
In het volgende invoerveld heb je twee opties: percentage en vaste tijd.
  1. Bij percentage geef je de looptijd van de gedeeltelijke ziekmelding op en het percentage dat de medewerker ziek is. De einddatum mag leeg blijven, wanneer deze nog niet bekend is.

1. Als je kiest voor vaste tijd, dan kun je de begin en eind tijd dat de medewerker ziek is invoeren. Hiervoor dien je per dag een aparte ziekmelding aan te maken. Dit kan je aanvragen als een medewerker bijvoorbeeld voor een dagdeel ziek is.

Klik op 'Bewaar' om de gedeeltelijke ziekmelding op te slaan.

Opvolgend ziekteverzuim
  1. De oorspronkelijke ziekmelding (100%) dient eerst gesloten te worden. Anders worden de ziekte-uren dubbel geteld. Deze sluit je door de einddatum in te vullen. Dit is de dag voordat de medewerker gedeeltelijk aan de slag gaat.
  2. Hetzelfde geldt voor wanneer de medewerker van 70% ziek naar 50% ziek gaat. Sluit eerst de gedeeltelijke ziekmelding, en maak daarna een nieuwe ziekmelding voor 50% aan.