Hoe meld ik mijzelf of een andere medewerker ziek via de web-app?

Hoe meld ik mijzelf of een andere medewerker ziek via de web-app?

Je kan vanuit je dashboard 24/7 online een ziekmelding doorgeven. De ziekmelding wordt automatisch verstuurd naar degene die deze moet bevestigen.

Hoe meld ik mijzelf ziek?
Stap 1
Ga naar je dashboard in Humanwave door op 'Start' te klikken.

Stap 2
Klik boven 'Aanvragen en activiteiten' op de afbeelding van het rode kruis.

Stap 3
Voer de Startdatum en Begintijd in. Wanneer je een indicatie kunt geven van de duur van je afwezigheid vul dan de verwachte hersteldatum in en eventueel een notitie.

Stap 4
Klik op 'Bewaar'.

De ziekmelding is nu terug te zien in je planning en activiteitenlijst.
Wanneer deze is bevestigd krijg je een notificatie. Deze notificatie is rechtsboven te vinden door op het uitroepteken te klikken.

Je ziektedagen worden definitief bijgewerkt in de rapportages en je dashboard als je weer aan het werk gaat.

Vaak is binnen een bedrijf een protocol hoe de ziekmelding moet verlopen. De ziekte in Humanwave indienen kan hier onderdeel van zijn. Vergeet echter niet om ook de eventuele andere stappen van de ziekmelding binnen het bedrijf op te volgen. Bijvoorbeeld telefonisch contact met de leidinggeven voor 9:00 uur, raadpleeg hiervoor het ziekteverzuimprotocol binnen het bedrijf.

Hoe meld ik een van mijn medewerkers ziek?
Je kunt medewerkers op twee manieren ziekmelden:
  1. In het profiel van de medewerker onder Activiteiten' vind je het rode kruis, waarmee je de persoon ziek kunt melden.
  2. In het profiel van de medewerker onder planning, kun je de persoon gedeeltelijk ziek melden. (Lees hier verder).