Hoe maak ik een loonjournaalpost met de juiste grootboekrekeningnummers? - Humanwave

Hoe pas ik de grootboekrekeningnummers in de loonjournaalpost aan?

Wanneer je verkeerde grootboekrekeningen tegenkomt in je loonjournaalpost, of de grootboekrekeningen zijn gewijzigd, dan kan je deze aanpassen in de algemene instellingen van de organisatie. Hoe je dit doet, staat hieronder uitgelegd.

Stap 1
Ga via Start naar de algemene instellingen van organisatie en klik door naar de kop 'Grootboekrekeningen'.

Stap 2
Klik op het potloodje achter de grootboekrekening die je wil veranderen. In het scherm welke opent kun je de code en omschrijving aanpassen.
Wil je een nieuw grootboek toevoegen of een bestaande grootboekrekening splitsen, klik dan op het plusteken rechtsboven in.

Stap 3
Om deze te koppelen aan de juiste salariscomponenten, ga je naar de kop 'Salaris'.

Stap 4
Vervolgens klik je op het potloodje achter het component waar je de grootboekrekeningnummers van aan wilt passen.

Stap 5
Je komt in het volgende scherm terecht. Wanneer je de gekoppelde grootboekrekeningen wijzigt, dien je op het synchronisatie-icoontje ernaast te klikken.
Zo synchroniseer je alle boekingen van dit component op het nieuwe grootboek. Ook oude loonjournaalposten met dit component worden dan geupdated.
Klik vervolgens op 'Bewaar' om de wijzigingen op te slaan.

Stap 6
Controleer of de wijzigingen correct zijn doorgevoerd in de loonjournaalposten.