Hoe pas ik de vaste reiskostenvergoeding in een keer aan?

Hoe pas ik de vaste reiskostenvergoeding in één keer aan?

Kilometervergoeding naar 21 cent in 2023
Bij veel bedrijven krijgen medewerkers een vergoeding voor hun woon-werk kilometers of andere reiskosten (zoals openbaar vervoer) vergoed.

Voor het eerst sinds 2006 wordt de onbelaste kilometervergoeding verruimd. Deze stijgt van 19 cent naar 21 cent per kilometer per 1 januari 2023. Gaan jullie de kilometervergoeding aanpassen met ingang van 1 januari 2023?
In deze helpfile wordt uitgelegd hoe je dit aanpast voor de organisatie.

Stap 1
Ga in de organisatie naar salaris
Klik hier bovenaan om 'Massa mutaties'
Klik op de knop 'Vaste reiskostenvergoeding aanpassen'
Selecteer welke afspraak je wilt aanpassen.
Vul bij 'Vergoeding 20xx' de vaste vergoeding in die dat jaar gehanteerd wordt
Klik op volgende

Stap 2
Controleer of de vergoedingen bij de medewerkers kloppen
Medewerkers waarbij je de vergoeding niet wilt toepassen, kun je uitvinken.
Klik vervolgens op bewaar

De vaste reiskostenvergoeding is nu ingesteld.